fbpx

Οδηγίες

Η διατροφή με προϊόντα πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας χρησιμοποιούνται επιτυχώς σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 50 χρόνια. Συνιστάται από το NHS (National Health System-Εθνικό Σύστημα Υγείας) του Ηνωμένου Βασιλείου για ανθρώπους παχύσαρκους καθώς αποτελεί λύση που προάγει την ταχύτερη απώλεια βάρους από τις παραδοσιακές μεθόδους. 
Η διατροφή πολύ χαμηλών θερμίδων μελετάται επίσης από τον φορέα Diabetes UK για την επιτυχή αναστροφή του διαβήτη τύπου 2. Εκτενείς έρευνες έχουν καθιερώσει τη διατροφή με τις ειδικές τροφές χαμηλής θερμιδικής αξίας ως έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν αποτύχει με τις συμβατικές δίαιτες. Ο οργανισμός προσλαμβάνει καθημερινά το 100% των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη για τις λειτουργίες του χωρίς να υπάρχει αίσθημα πείνας, κόπωσης και εξάντλησης.
ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: (προαιρετικό)
Πριν ξεκινήσετε τη διατροφή μπορείτε να κάνετε μια 3μερη προετοιμασία, με σκοπό την άμεση λειτουργία της δίαιτας.
Δεν τρώμε:
Δημητριακά, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, όσπρια, ψωμί, ζάχαρη, δηλαδή καθόλου υδατάνθρακες.
Τρώμε:
Κοτόπουλο, κρέας, ψάρια, θαλασσινά, γάλα, γιαούρτι, τυριά (σε μορφή light), αβγά, λαχανικά, χόρτα (με ελάχιστο λάδι), καφέ, τσάι με γλυκαντική ουσία ή σκέτα, όλα τα αναψυκτικά light.
ΌΧΙ αλκοόλ.
Κατά τη διάρκεια της μέρας πίνετε 2,5 λίτρα νερό.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ:
Την τέταρτη μέρα ξεκινάτε το πρόγραμμα μοναδικής πηγής, δηλαδή καταναλώνετε  γεύματα   διαλέγοντας προϊόντα από τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε. Γεύματα θεωρούνται όλα τα ροφήματα, μπάρες, σούπες, σνάκς κλπ. Οπωσδήποτε πίνετε 2,5 λίτρα υγρά την ημέρα εκ των οποίων το 1 λίτρο να είναι καθαρό νερό. Εάν δεν μπορείτε, τότε προμηθευτείτε το Orange flavour που με ελάχιστες θερμίδες έχετε 1 λίτρο πορτοκαλάδα. Το περιεχόμενο του orange flavour διαρκεί περίπου έναν μήνα.
Μπορείτε να πιείτε ελεύθερα τσάι, καφέ, βότανα, σκέτα ή με ζαχαρίνη.
Σε περίπτωση που πεινάτε μπορείτε να φάτε λίγο αγγούρι, καρότο ή βραστά κολοκυθάκια.
ΌΧΙ αλκοόλ.
Το πρόγραμμα απώλειας βάρους με μοναδική τροφή δεν μπορεί να συνεχιστεί πάνω από 12 βδομάδες. Μπορείτε να συνεχίσετε τη μοναδική τροφή κατόπιν ενός διαλείμματος 10 ημερών και αφού μας συμβουλευτείτε τι θα τρώτε αυτές τις μέρες.
Τι να κάνετε εάν αισθανθείτε αδιαθεσία ή ανεξέλεγκτη πείνα:
Κατά τις πρώτες 2-3 μέρες, μπορεί να νιώσετε αίσθημα πείνας. Είναι επίσης φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο πιο αδύναμοι ή πιο αργοί από το συνηθισμένο. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα εξανεμίζεται το αίσθημα της πείνας, ειδικά εάν προσπαθείτε να συνεχίσετε με την εργασία σας ή με άλλα πράγματα. Αν δεν είστε συνηθισμένοι σε δίαιτες, ίσως είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα μικρό σνακ κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών δίαιτας, μόνο σε περίπτωση που αισθανθείτε ατονία, αίσθημα λιποθυμίας. Αλλά αν επανειλημμένα αισθάνεστε άρρωστοι ή εξασθενημένοι για μεγαλύτερο διάστημα, να έχετε κάτι να φάτε και να μιλήσετε με το γιατρό σας για το αν θα πρέπει να συνεχίσετε.
Είναι φυσιολογικό να πεινάτε ή να νιώθετε λίγο πιο αδύναμοι κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών. Εάν επανειλημμένα αισθάνεστε εξασθενημένοι ή άρρωστοι, θα πρέπει πιθανώς να σταματήσετε τη δίαιτα.
ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ:
ΜΕΓΆΛΗ προσοχή σε αυτό το στάδιο διότι εάν δεν εφαρμοστεί σωστά, τα χαμένα κιλά θα επανέλθουν γρήγορα.
Αφού χάσετε τα κιλά που είχατε βάλει στόχο, περνάτε στη φάση της σταθεροποίησης. Σταδιακά αφαιρείτε κάθε βδομάδα γεύματα μας και προσθέτετε φαγητό δικό σας. Σε αυτό το στάδιο θα έχετε την εβδομαδιαία καθοδήγηση μας για τη σταδιακή αύξηση της τροφής σας με ομάδες τροφίμων που θα σας υποδείξουμε.
ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ:
Τελευταίο στάδιο είναι η συντήρηση στα κιλά που έχετε σταθεροποιηθεί για πάντα, με διατροφή δική σας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
Εκτός από τη δίαιτα με πολύ χαμηλές θερμίδες μοναδικής διατροφής, μπορείτε να καταναλώνετε τρία γεύματα δικά μας (μπάρες, ροφήματα, σούπες κλπ)  μαζί με ένα γεύμα πρωτεΐνης δικό σας (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα) με σαλάτα λαχανικών. Αυτό το σχέδιο διατροφής μπορείτε να το ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και σας επιτρέπει να χάσετε κιλά.
Αυτό το σχέδιο δίαιτας μαζί με τα σχέδια 5:2 και 4:3 έχουν σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζουν στον πολυάσχολο τρόπο ζωής χωρίς να σας απαγορεύει την κοινωνική ζωή αλλά και το οικογενειακό τραπέζι.
Διαθέτουμε πάνω από 50 διαφορετικές διατροφικές επιλογές για να επιλέξετε από γεύματα που έχουν λιγότερα λιπαρά και σάκχαρα. Πρόκειται για αντικαταστάσεις γευμάτων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και σάκχαρα , υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα που χρειάζεται καθημερινά ένας οργανισμός.
Η διατροφή με γεύματα πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας δεν αποτελούν μακροχρόνια στρατηγική διαχείρισης βάρους. Μπορείτε όμως να αντικαταστήσετε ένα μέρος της ημερήσιας διατροφής σας με κάποια προϊόντα χαμηλής θερμιδικής αξίας π.χ. μία μπάρα, ένα ρόφημα, ένα σνακ κλπ.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και θα είμαστε μαζί σας σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε.